Suomusjärven kirkko ja kotiseutumuseo
Karjalohjantie 161

Suomusjärvi-Seura ry vastaa yhdessä Eläkeliiton Suomusjärven yhdistyksen kanssa Suomusjärven kotiseutumuseon ja kirkon kesän aukioloista.

Avoinna 20.6.-9.8.2020 lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-14 sekä Varsinais-Suomen museopäivänä sunnuntaina 30.8. kello 11-14.
Koronaepidemian vuoksi emme ota ryhmiä vastaan emmekä tee opastuksia. Vapaa pääsy.

Suomusjärven kirkko

Nykyinen hirsinen ristikirkko rakennettiin E. Lohrmannin laatimien piirustusten mukaan ja puuseppä Isak Lindströmin johdolla vuosina 1847- 1849. Kirkko vihittiin Mikkelinpäivänä 1850 Pyhän Mikaelin kirkoksi.

Kirkossa on istumapaikkoja 560 hengelle.

Kellotapulin rakensi edellisen paikalle vuonna 1750 Kettulan ratsutilallinen Jaakko Härkä.

Hautausmaa sijaitsee kirkon lähellä.

Suomusjärven kotiseutumuseo

Suomusjärven kotiseutumuseo toimii vuonna 1861 valmistuneessa lainamakasiinissa. Museossa tutustutaan pääasiassa 1800-luvun ja 1900-luvun alun käsityö-, maatalous- ja kotitalousesineistöön. Esillä on myös muun muassa kirkollista esineistöä ja kivikautisia löytöjä. Museo avattiin vuonna 1974.

Suomusjärven kotiseutumuseossa järjestetään kesän aikana teemallisia tapahtumia ja opastuksia. Koronaepidemian vuoksi emme ota ryhmiä vastaan emmekä tee opastuksia kesällä 2020. Suomusjärvi-Seura ry järjestää näyttelyn joka kesä museolla.