Suomusjärvi-Seura ry

Vuonna 2008 perustettu Suomusjärvi-Seura tekee kotiseututyötä. Suomusjärvi-Seura ry vaalii paikallista kulttuuriperinnettä ja suomusjärveläisyyttä. Käytössämme on Suomusjärven vaakuna.

Facebook-sivumme ovat olleet toiminnassa kesästä 2017 lähtien.
 29.10.2018 julkaisimme nämä uudet kotisivumme yhdistyksen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Suomusjärven kotiseutumuseo

Karjalohjantie 161-2.
Avoinna 25.06.-07.08.2022 lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-14 sekä Varsinais-Suomen museopäivänä sunnuntaina 28.08. kello 11-14. Muulloin avoinna sopimuksen mukaan.
Vapaa pääsy.
Pandemiatilanteesta johtuvat muutokset ovat mahdollisia.

Suomusjärven kirkko

Karjalohjantie 161-1.
Avoinna 24.6.–7.8.2022
 lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-14.
Vapaa pääsy.
Pandemiatilanteesta johtuvat muutokset ovat mahdollisia.

Lukupiiri

Tule mukaan innostumaan lukemisesta ja saamaan mielenkiintoisia lukuvinkkejä!

Lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran Suomusjärven kirjastossa syyskaudella.

Vinkki: videot Kotiseutumme-välilehdellä

Katso videot "Salon seutu" vuodelta 1961 ja "Kylämaiseman arvot" vuodelta 2019. Ne löytyvät tällä hetkellä sekä etusivultamme että Kotiseutumme -välilehdeltä.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2022

• Jumalanpalvelus Suomusjärven kirkossa klo 10.00.
 Aluekappalainen Elina Joutsiniemi. Kanttori Maria Sirén. Musiikkia, Suomusjärven kirkkokuoro.
• Kunniakäynti ja seppeleenlasku sankarihaudoille.
• Kahvitarjoilu Suomusjärven koululla klo 11.00-11.30, Suomusjärven maatalousnaiset.
• Juhlatilaisuus Suomusjärven koululla klo 11.30.

Kutsumme kaikki asukkaamme kokoontumaan kaupunkimme, seurakuntamme ja kansalaisjärjestöjemme järjestämiin yhteisiin tilaisuuksiin vaalimaan niitä arvoja, jotka ovat kansallisen vapautemme perusta.
Salon kaupunki, Salon seurakunta ja kansalaisjärjestöt ******************************************
Lisäykset ja muutokset ohjelmatietoihin mahdollisia. Tiedot kerätty 15.11.2022.

Suomusjärvi-Seuran syyskokous

Suomusjärvi-Seuran syyskokous pidetään maanantaina 28.11.2022 klo 18.00 Suomusjärven kirjastossa, Kitulantie 1.

Esillä sääntömääräiset syyskokoukselle kuuluvat asiat.

Kaikki jäsenet ovat tervetulleita kokoukseen!

Suomusjärvi-Seura järjestää
"Suomusjärvi-villasukka" -kilpailun

Suunnittele/Kudo Suomusjärvi-aiheiset villasukat.

Villasukista toivomme saavamme myyntituotteen yhdistyksellemme.

Ehdotuksia ja tuotteita ottaa vastaan sihteerimme Riitta Laine puh. 0400 830641

Kilpailu päättyy sunnuntaina 27.11.2022.

Suomusjärvi-Seura palkitsee voittajan.

Suomusjärvi -videot

Suomusjärvi-Seura ry esittelee uudenuutukaiset kotiseutua esittelevät mainosvideot, jotka on tehty Varsinais-Suomen Kylät ry:n Kylän kestävyyspolku -hankkeen aikana. Ohessa linkit kumpaankin videoon.

Suomusjärvi-Seura vuokraa kahta telttaa

Vuokrattavana kesän juhliin ja tapahtumiin kaksi Pop-up -telttaa: 3 x 3 m ja 3 x 4,5 m.

Tiedustelut: Juha Mielikäinen 044 738 1400

Kylämaiseman arvot

Kylämaisemahanke "Avaimet maisemaan" toteutettiin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla vuosina 2015–2019.
Kylissä etsittiin maisemaan, kulttuurihistoriaan, luontoon, vesistöihin, historiaan ja paikallisuuteen liittyviä arvoja yhdessä alueiden asukkaiden kanssa.

Katso videolta https://www.youtube.com/watch?v=XDYjB2k3zk4, mikä suomusjärveläinen maisema on puheenjohtajamme Mari-Anne Mielikäisen mielestä merkityksellinen ”Minulle rakas paikka” ja suomusjärveläisille tärkeä maisemakohde.

Vuoden suomusjärveläinen

Vuoden suomusjärveläinen valitaan vuosittain. Ansiokkaasti suomusjärveläisyyden tai Suomusjärven hyväksi toiminutta henkilöä voi ehdottaa aina touko-kesäkuun aikana 30.6. asti Suomusjärven kirjastossa paperilomakkeella, yhdistyksen gmailiin lähetettynä sekä kotisivujen ehdotuslomakkeella.
Vuoden suomusjärveläinen julkistetaan Suomusjärvi-päivänä heinäkuun toisena sunnuntaina.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumiamme (mm. kulttuurisunnuntait, lukupiirit, kokoukset) löydät tapahtumakalenterista Tapahtumat -välilehdeltä.

Lukupiiri
Tule mukaan innostumaan lukemisesta ja saamaan mielenkiintoisia lukuvinkkejä!
Lukupiiri kokoontuu Suomusjärven kirjastossa, Kitulantie 1.

Info-tv

Käy katsomassa Suomusjärven tapahtumatarjontaa Info-televisiostamme, Kitulan seurakuntakeskuksen (Kitulantie 7) ikkunassa,  pääoven vieressä.

Käytössämme on Suomusjärven vaakuna.

Seuraa meitä Facebookissa ja kotisivuillamme!!

Copyright (c) 2022, Suomusjärvi-Seura ry. All Rights Reserved.