Suomusjärvi-Seura ry

Facebook-sivumme ovat olleet toiminnassa kesästä 2017 lähtien.

29.10.2018 julkaisimme uudet kotisivumme
yhdistyksen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Seuraa meitä Facebookissa ja kotisivuillamme!!

Suomusjärven kotiseutumuseo

Karjalohjantie 161-2.
Avoinna 19.06.-08.08.2021 lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-14 sekä Varsinais-Suomen museopäivänä sunnuntaina 29.08. kello 11-14. Muulloin avoinna sopimuksen mukaan.
Vapaa pääsy.
Pandemiatilanteesta johtuvat muutokset ovat mahdollisia.

Suomusjärven kirkko

Karjalohjantie 161-1.
Avoinna 26.06.-07.08.2021 lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-14.
Pandemiatilanteesta johtuvat muutokset ovat mahdollisia.

Lukupiiri

Tule mukaan innostumaan lukemisesta ja saamaan mielenkiintoisia lukuvinkkejä!

Lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran Suomusjärven kirjastossa keväällä 2021 rajoitetulla osallistujamäärällä.

Vinkki: videot Kotiseutumme-välilehdellä

Katso videot "Salon seutu" vuodelta 1961 ja "Kylämaiseman arvot" vuodelta 2019. Ne löytyvät tällä hetkellä sekä etusivultamme että Kotiseutumme -välilehdeltä.

Vuoden suomusjärveläinen 2021

Ansiokkaasti suomusjärveläisyyden tai Suomusjärven hyväksi toiminut henkilö julkistetaan heinäkuun aikana.

Perustellut ehdotukset viimeistään sunnuntaina 27.6. kotisivuiltamme löytyvällä nettilomakkeella, sähköpostitse suomusjarvi.seura6@gmail.com, paperilomakkeella Suomusjärven kirjastossa tai Suomusjärven kirjaston postilaatikkoon jätetyllä vapaamuotoisella ehdotuskirjeellä (laitathan kirjekuoreen merkinnän "Suomusjärvi-Seura").

Ehdotuksia tehneet osallistuvat kotiseutuhenkisen palkinnon arvontaan.

Suomusjärvi-päivä sunnuntaina 11.7. klo 11-14

Koko perheen perinteinen kotiseutupäivä järjestetään Suomusjärven kirjaston piha-alueella (Kitulantie 1).
Ohjelmassa mm. sirkusesitys, musiikkiesityksiä, paikallisten yhdistysten toiminnan esittelyä sekä vuoden suomusjärveläisen 2021 julkistaminen. Juontajana Hannu Määttänen. Lapsille omaa ohjelmaa mm. poniratsastusta, työpajoja. Yhdistysten tarjonnassa kahvia, virvokkeita, makkaraa, lohikeittoa, lettuja. Tuotemyyntiä, kauppiaita, käsityöläisten tuotteita ja kirpputori.

Ohjelma täydentyy kesän aikana.

Tapahtuma järjestetään, jos koronatilanne sen sallii.

Lisätietoja ja paikkavaraukset: Juha Mielikäinen, 044 738 1400

Tule tapaamaan kyläyhdistysten edustajia sekä nauttimaan mukavasta yhdessäolosta!

Suomusjärvi-Seura vuokraa soutuvenettä

Tänä kesänä vuokraamme soutuvenettä, jonka ankkuripaikkana on Sipilän uimaranta
(Laidikkeentie 127).
Hintaan 5 € / kerta. Tiedustelut: Sanni Orasmaa, 044 513 8321

Itsenäisyyspäivä 6.12.2020 Suomusjärvellä

Suomusjärvellä vastaanotimme itsenäisyyspäivää puhein ja valoin.
Tiukentuneet koronarajoitukset huomioiden toimme päivän juhlallisuudet Suomusjärvi-Seuran Facebook-sivustolle

• Kanssamme pääset seuraamaan seppeleenlaskun sankarihaudoille.
  • Risto Nuuros, vuoden suomusjärveläinen 2020, kertoo mietteitään.
  • Kitulaan sytytimme jouluvaloja kello 18.00 Maamme-laulun siivittämänä, tästä kuvia sekä live myöskin Facebook -sivuillamme.

Kylämaiseman arvot

Kylämaisemahanke "Avaimet maisemaan" toteutettiin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla vuosina 2015–2019.
Kylissä etsittiin maisemaan, kulttuurihistoriaan, luontoon, vesistöihin, historiaan ja paikallisuuteen liittyviä arvoja yhdessä alueiden asukkaiden kanssa.

Katso videolta https://www.youtube.com/watch?v=XDYjB2k3zk4, mikä suomusjärveläinen maisema on varapuheenjohtajamme Mari-Anne Mielikäisen mielestä merkityksellinen ”Minulle rakas paikka” ja suomusjärveläisille tärkeä maisemakohde.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumiamme (mm. kulttuurisunnuntait, lukupiirit, kokoukset) löydät tapahtumakalenterista Tapahtumat -välilehdeltä.

Lukupiiri
Tule mukaan innostumaan lukemisesta ja saamaan mielenkiintoisia lukuvinkkejä!
Lukupiiri kokoontuu Suomusjärven kirjastossa, Kitulantie 1.

Info-tv

Käy katsomassa Suomusjärven tapahtumatarjontaa Info-televisiostamme, Kitulan seurakuntakeskuksen (Kitulantie 7) ikkunassa,  pääoven vieressä.

Vuonna 2008 perustettu Suomusjärvi-Seura tekee kotiseututyötä. Suomusjärvi-Seura ry vaalii paikallista kulttuuriperinnettä ja suomusjärveläisyyttä.
Käytössämme on Suomusjärven vaakuna.

Copyright (c) 2021, Suomusjärvi-Seura ry. All Rights Reserved.