Suomusjärvi-Seura ry

Vuonna 2008 perustettu Suomusjärvi-Seura tekee kotiseututyötä. Suomusjärvi-Seura ry vaalii paikallista kulttuuriperinnettä ja suomusjärveläisyyttä. Käytössämme on Suomusjärven vaakuna.

Facebook-sivumme ovat olleet toiminnassa kesästä 2017 lähtien.
 29.10.2018 julkaisimme nämä uudet kotisivumme yhdistyksen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Suomusjärven kotiseutumuseo

Karjalohjantie 161-2.
Avoinna 22.06.-04.08.2024 lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-14 sekä Varsinais-Suomen museopäivänä sunnuntaina 25.08. kello 11-14. Muulloin avoinna sopimuksen mukaan.
Vapaa pääsy.

Suomusjärven kirkko

Karjalohjantie 161-1.
Avoinna 22.06.–04.08.2024
 lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-14.
Vapaa pääsy.

Lukupiiri

Tule mukaan innostumaan lukemisesta ja saamaan mielenkiintoisia lukuvinkkejä!

Lukupiiri kokoontuu Suomusjärven kirjastossa klo 14.00 tiistaisin 30.4. ja 4.6.

Vinkki: videot Kotiseutumme-välilehdellä

Katso videot "Salon seutu" vuodelta 1961 ja "Kylämaiseman arvot" vuodelta 2019. Ne löytyvät tällä hetkellä sekä etusivultamme että Kotiseutumme -välilehdeltä.

Lataa tiedosto:

Tervetuloa tutustumaan Suomusjärvi-Seuran toiseen tiedotelehteen Juoruun, joka ilmestyi joulukuussa 2023.

Lataa tiedosto:

Tervetuloa tutustumaan Suomusjärvi-Seuran ensimmäiseen tiedotelehteen Juoruun.
Näin alussa lehti ilmestyy kahdesti vuodessa, mutta mikäli aineistoa riittää useampaan lehteen, me suollamme uuden Juorun tuotapikaa.
Voit lähettää jutun juurta, kysymyksiä, valokuvia, vitsejä, mielipiteitä, reseptejä, ohjeita tms. Lähetä aineisto: juoru.suomusjarvi23 (at) gmail.com

Adressi Suomusjärven terveysaseman säilyttämisen puolesta

Voit käydä allekirjoittamassa adressin Suomusjärven terveysaseman säilyttämisen puolesta seuraavissa paikoissa huhtikuun loppuun mennessä.

Kivihovin apteekki, Bulevardi 10
Kitulan seurakuntakeskus, Kitulantie 7
Suomusjärven terveysasema, Aronkuja 2
Suomusjärven Kukkapuoti ja Lounaskahvila, Kitulantie 7
Salen myymälä (tuulikaappi), Kitulantie 3

Sirkus/temppuilutyöpaja

Suomusjärven koululla la 9.3.2024 tutustuttiin erilaisiin kehonhallintaa ja akrobatiaa kehittäviin harjoituksiin. Työpajassa treenaamista lähestyttiin leikkimielisesti erilaisten pelien ja tehtävien kautta. Työpajan nuorille veti suomusjärveläinen tanssipedagogi, sirkustaiteilija ja parkourin ammattilainen Juho Sarno. Järjesti Suomusjärvi-Seura ry Salon kaupungin osallistuvan budjetoinnin rahoituksella.

Mitä kuuluu? -Liikunnallinen aamiainen yhdessä

Mitä kuuluu? -Liikunnallinen aamiainen yhdessä lauantaina 9.3 2024. Liikuntaosuudesta vastasi joogaopettaja Anniina Jokinen. Järjesti Suomusjärvi-Seura yhteistyössä Salon seurakunnan kanssa Salon kaupungin osallistuvan budjetoinnin rahoituksella.

Nukketeatterityöpaja

Suomusjärvellä asuva nukketeatterintekijä Elina Sarno ohjasi la 16.3. työpajan, jossa loihdittiin jokaiselle osallistujalle omanlainen ja varmasti persoonallinen teatterinukke. Järjesti Suomusjärvi-Seura ry Salon kaupungin osallistuvan budjetoinnin rahoituksella.

Kulttuurilauantai

Musiikkia ja tarinoita Suomusjärveltä

Harmonikkataiteilija, prof. Matti Rantanen esitelmöi ja musisoi 10.2.2024 Suomusjärven kirjastossa mm. suomusjärveläisestä pelimannimusiikista. Järjesti Suomusjärvi-Seura ry Salon kaupungin osallistuvan budjetoinnin rahoituksella.

Tästä esimerkkinä Grönlundin Kustaan polkka.

Suomusjärvi -videot

Suomusjärvi-Seura ry esittelee kotiseutua esittelevät mainosvideot, jotka on tehty Varsinais-Suomen Kylät ry:n Kylän kestävyyspolku -hankkeen aikana (01.09.2018 – 31.08.2021).
Ohessa linkit kumpaankin videoon.

Suomusjärvi-Seura vuokraa kahta telttaa

Vuokrattavana kesän juhliin ja tapahtumiin kaksi Pop-up -telttaa: 3 x 3 m ja 3 x 4,5 m.

Tiedustelut: Juha Mielikäinen 044 738 1400

Kylämaiseman arvot

Kylämaisemahanke "Avaimet maisemaan" toteutettiin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla
vuosina 2015–2019.
Kylissä etsittiin maisemaan, kulttuurihistoriaan, luontoon, vesistöihin, historiaan ja paikallisuuteen liittyviä arvoja yhdessä alueiden asukkaiden kanssa.

Katso videolta https://www.youtube.com/watch?v=XDYjB2k3zk4, mikä suomusjärveläinen maisema on puheenjohtajamme Mari-Anne Mielikäisen mielestä merkityksellinen ”Minulle rakas paikka”
ja suomusjärveläisille tärkeä maisemakohde.

Vuoden suomusjärveläinen

Vuoden suomusjärveläinen valitaan vuosittain. Ansiokkaasti suomusjärveläisyyden tai Suomusjärven hyväksi toiminutta henkilöä voi ehdottaa aina touko-kesäkuun aikana 30.6. asti Suomusjärven kirjastossa paperilomakkeella, yhdistyksen gmailiin suomusjarvi.seura6 (at) gmail.com lähetettynä sekä kotisivujen ehdotuslomakkeella.
Vuoden suomusjärveläinen julkistetaan Suomusjärvi-päivänä heinäkuun toisena sunnuntaina.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Lisää tapahtumiamme (mm. kulttuurisunnuntait, lukupiirit, kokoukset) löydät tapahtumakalenterista Tapahtumat -välilehdeltä.

Lukupiiri
Tule mukaan innostumaan lukemisesta ja saamaan mielenkiintoisia lukuvinkkejä!
Lukupiiri kokoontuu Suomusjärven kirjastossa, Kitulantie 1.

Info-tv

Käy katsomassa Suomusjärven tapahtumatarjontaa Info-televisiostamme, Kitulan seurakuntakeskuksen (Kitulantie 7) ikkunassa,  pääoven vieressä.

Käytössämme on Suomusjärven vaakuna.

Seuraa meitä Facebookissa ja kotisivuillamme!!

Copyright (c) 2024, Suomusjärvi-Seura ry. All Rights Reserved.